HPIM0241

Samtidigt i Ingenstans

Litet fantasylajv den 7 februari för den som tycker om värdshusstämmning och bydrama! 

Välkommen till Ingenstans, en by som det lajvats i till och från under tolv år. Vad är då Ingenstans för en plats?

Jo, föreställ dig en by som ligger så långt bort att man enbart kan komma dit genom att gå vilse i den djupaste av skogar. Den ligger så avlägset att man inte ens brytt sig om att ge den ett riktigt namn annat än ett beskrivande sådant: Ingenstans.

I Ingenstans bor bybor som levt där i flera generationer, och precis så inavlade som du kan föreställa dig. Oavsett vad som händer i resten av världen är detta en plats som lever i sin egen bubbla. Ingenstans är inte en by som egentligen har stora problem. Mat finns det gott om och inte har de problem av varken orcher eller annat otyg som finns i skogarna i övriga landet. Nej för Ingenstans ligger så pass långt bort att till och med orcher tycker det är för långt att vandra!

Men tro inte att man har att göra! För problem kan man alltid skapa sig. Storbondens katt till exempel. Att den hade två svansar var först allmänt känt men när någon hävdade att katten hade tre svansar uppstod ett flera års långt ”inbördeskrig” där byborna befann sig på olika sidor om frågan och vägrade komma överens. Slutligen dog katten och det hela rann ut i sanden. Att faktiskt besöka storbonden och be att få se den väl omtalade katten, ja det var det ingen som tänkte på, eller ville göra.

Byns centrum består av ett värdshus som en gång per år byter namn. Det är byborna som under en kväll får bestämma och rösta igenom vad värdshuset heter, ofta brukar det sluta i dryckesslag och någon bruten näsa under de heta diskussionerna. Värdshusvärdinnan heter Mo och hennes släkt har sedan urminnes tider drivit värdshuset.

Lajvet

Det här lajvet består alltså av en kväll i Ingenstans. Du spelar en bybo som är där för att få vara med i den stora Namngivningen av värdshuset inför det nya året. Tidigare år har Värdshuset fått heta den Strypta Katten, något flera är missnöjda med och gärna vill se ändras. Men frågan är, till vad?
Ingenstans finns i en reguljär fantasyvärld. Byborna är människor. Man vet att alver och orcher och vättar och annat otyg finns i andra skogar men här så finns det inget sådant, i alla fall inte för det mesta. Ibland kommer det främlingar som passerar, det är inte alltför ovanligt. Människor och alver som gått vilse i skogarna dyker emellanåt upp i byn, tar sig en bit mat på värdshuset och blir visade till rätt stigar av byns storjägare Eirik.

Kvällen kommer bestå av ätande och intrigerande. Dramatiken i Ingenstans kan mäta sig med vilken kungasal som helst! Mycket finns att prata om. Häxor till exempel. Och katter. För det sägs att katten med två svansar (eller var det tre?) fick kattungar och en av dem… skulle visst ha fötts med två huvuden. För att inte tala om den nya prästen som är på väg! Alla vet ju vilket öde de andra prästerna fått…

Rollistan:

Drängar och pigor som jobbar på gårdarna Rosenkvist, Storfot och Pälsing, samt husfolk från dessa gårdar (herr, fru, döttrar och söner, sysslingar och bryllingar, vad som nu mer kan bo på gårdarna!)

En främling som gått vilse och hamnat i byn (kan vara vad för slags person/alv som helst) TAGEN

Sömmaren /sömmerskan

Läkefrun/mannen TAGEN

Häxjägaren TAGEN

Fåraherden TAGEN

Byfånen TAGEN

Prästen (kommer vara alldeles ny och anlända just denna kväll till byn) TAGEN

Piga/dräng på värdshuset

Hör av dig när du valt en roll. När du fått bekräftat att den är ledig så skriver du en kort och enkel rollbeskrivning och skickar in. Intriger och annat smått och gott kommer skickas ut till dig innan lajvet!

80 kr kostar det att delta, det är ett medlemskap i Midälvariket och lite till (betalinfo kommer i utskick när du anmäler dig) och platsen kommer i Hamptjärnsstugan i Umeå. Klockan 16.00 kommer vi starta.

Midalvariket@gmail.com

VÄLKOMMEN TILL INGENSTANS!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *