Crime-Scene

Cthulhu kommer!

19 mars 2016

Kära bloggläsare,

Idag kan ni inte ana vad som hänt! Värsta grejen, på nyheterna sa dom att skalvet kändes över hela norr Sverige och över till Finland. Fatta, jag satt vid datorn, kände hur allt ba skakade till nå jävulskt och sen typ… var det inget mer än så. Men jag trodde nån hade sprängt en byggnad, för fönstrena till och med skakade till och hela mitt skrivbord och datorn och allt skallrade. Var lite läskigt men nu är det mest coolt.

23 maj 2016
Alltså ni som läser min blogg, tycker inte ni det är skumt att det nästan aldrig varit jordbävningar i Umeå och nu har det varit hur många som helst? Och inte bara här liksom, på andra ställen också. Så himla konstigt… Maja och Krille säger att världen är på väg att gå under nu. Som i Bibeln liksom. Men som om det skulle kunna vara så då eller. Nä, skitsamma, i sommar blir det festvial i alla fall, ser fram emot det!!!

10 augusti 2016
Shit is going down! Fyfan, kan inte slita blicken från TV, är så jävla rädd. Tror jag drömmer, eller vaddå? Kanske jag gör, eller så inte. Rollspelsnördarna sa att Chtulhu kommer, vad är det liksom? Nåt bläckfiskmonster, jag googlade. #bläckfiskmonstretäterupposs#chtulhukommer #worstjokeever


a-running-stream

Cthulhu kommer är ett under katastrofen och efter katastrofen-lajv som pågår under två dagar i Umeå 19-20 augusti. Första dagen kommer vi att spela ut tiden precis innan och under katastrofen. Ett annorlunda apokalyptiskt lajv som utforskar vad som händer när vardagen plötsligt ställs på ända och jorden som vi känner den, går under! 

Vision

Om du lyssnat på Welcome to Nightvale får du lite en fingervisning till stämningen på lajvet. Vi kommer blanda diskbänskrealism med humor och tragedi. Tanken är att du som deltagare ska få en känsla för din karaktärs tillvaro men också förändringarna i Umeå samt Sverige och Världen. Vad händer när dina krukväxter börjar gro tentakler som äter upp dom andra krukväxterna? Vad gör du när grannen börjar gå klädd i kåpa och offrar grannskapets friströvande katter till Något som dväljs i kloakerna? Vad tänker man egentligen när ett anonymt meddelande hamnar i brevlådan som säger ”Gå inte ut idag, vad du än gör, gå inte ut”? Håller du din vardag? Gör du som du alltid gjort? Kämpar du emot det, eller följer du bara med och accepterar?

cthulhu

Lajvets upplägg

Människorna vars liv vi kommer följa bor i området Arkengränd, ute vid Holmsund i Umeå. Det är ett typiskt vanligt bostadsområde med lägenheter där både unga och gamla bor, framförallt studenter och barnfamiljer. Du kommer spela en av de som bor i trapphus Arkengränd 13 A-C.

Fredagen 19 augusti kommer vi spela ut scener om vad som händer din och andras roller precis innan och under Katastrofen! Det är en dag att känna in sin roll, känna in relationerna till andra roller och att uppleva hur det är när det vardagliga livet ställs på ända av det absolut otänkbara! Vi kommer börja lajva 18.00 och hålla på till ca 22-23.00.

Lördagen 20 augusti kommer vi att lajva tiden en bit efter katastrofen. Hur har alla anpassat sig? Hur ser gruppen ut, hur överlever de och vart? Vad var det egentligen som hände dom där ödesdigra dagarna? Vi kommer börja 13.00 och lajva till ca 18.00, med lite eftersnack sedan. Denna dag kommer enklare (överlevnads)mat att serveras!

Praktiskt

Lajvet kostar 100 kr. Om du inte är medlem i Midälvariket tillkommer också en medlemsavgift på 50 kr.

Deltagare från 14 år och uppåt är välkomna! Nybörjare som erfarna.

Sista anmälningsdagen är 15 augusti.

När du anmält dig kommer du tilldelas en rollmall som du själv får bygga upp din roll ifrån. I anmälningsformuläret får du välja ett antal karaktärsdrag du helst spelar på och rollen kommer tilldelas dig utifrån dina val!

JAG VILL ANMÄLA MIG! 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *