Praktiskt

Här hittar du all praktisk information om lajvet!

Resa

Lajvet börjar fredag förmiddag men du har möjlighet att anlända redan torsdag kväll till området. Området ligger någon mil norr om Umeå, och vi ordnar skjuts från tåg-/busstation eller flygplats både till och från området. Skjutsen ingår i avgiften. Innan lajvhelgen behöver vi veta vilken tid du anländer till Umeå samt vilken tid din bokade resa går på söndagen.

Kommer du med egen bil får du givetvis en vägbeskrivning till Gravmark och bygdegården.

Boende

Vi kommer hålla till på Gravmarks bygdegård – Kläppstugan. Du kommer under hela lajvet få bo i Kläppstugan, vare sig du anländer torsdagkväll eller först fredag morgon.
Sovande sker på golv, så ta med passande luftmadrass/liggunderlag, sovsäck/täcke etc. Reser du långt och har begränsat med packutrymme kan vi hjälpa till med något att sova på så länge vi får veta det i god tid innan lajvet.
Kläppstugan är en gammal renoverad skola med bra toaletter, stort välutrustat kök och är rullstolsanpassat med ramper och hiss.

Mat

Du kommer få mat under fredag, lördag och söndag. Maten ingår i anmälningsavgiften. Dessa måltider är det som serveras:
Fredag – frukost, lunch och middag
Lördag – frukost, lunch och middag
Söndag – frukost, för de som stannar kvar efter lunch äter vi rester som blivit över efter helgens måltider

Om du har matallergier eller specialkost måste du ange det i din anmälan. All mat kommer vara garanterat nötfri. Har du frågor eller funderingar kring maten, tveka inte att höra av dig till oss!

Trygghetsregler

Dessa är våra regler för att skapa en trygg och trevlig miljö för arrangörer och deltagare. Du kan alltid vända dig till arrangör innan och under arrangemanget med frågor och funderingar.

  • Du har alltid rätt att bromsa upp spel eller avbryta. Vi använder oss av säkerhetsorden GRÖNT, GULT, RÖTT och OFF. Grön = det är okej att fortsätta scenen, Gult = scenen kan fortsätta men måste bromsas, Rött = scenen behöver avbrytas helt och hållet. OFF avbryter lajvet och det är viktigt att spelarna hör sig för om andras mående och vad som kan tänkas behövas. Dessa säkerhetsord går vi igenom innan lajvstart så att alla förstår deras användning.
  • Alkohol är förbjudet under dagarna för arrangemanget.
  • Vi tillåter inte rasism, sexism, kränkande handlingar eller allmänt otrevlig beteende gentemot andra deltagare eller arrangörer.
  • Nötter, starka parfymer samt rökning kommer vara förbjudet på området under arrangemanget på grund av svåra allergier i arrangörsgruppen.